Na het bekeravontuur vorige woensdag stond er gisteren al een nieuwe uitdaging op het programma van Real Noorderwijk. De jongens van Coach Schapmans trokken voor de bevestiging van de vorige overwinning richting Koersel. Maar eerst mochten we als voorproefje nog genieten van jong talent. Beloftencoach Gino Vervoort moest het zonder coassistent Hermans doen en de geblesseerden Joren Lambaerts en Jelle Lauwers. Doch ook zonder deze 2 certitudes zit er enorm veel potentieel bij de youngsters. Real ging al strijdend ten onder. Eindstand 4-2.

Real Beloften speelden met Carlo Sacchini, Jasper Vivijs, Ward Vivijs, Brent Hendrickx, Karel Pauwels, Maverick Saenen en Yener Kiliç.

De eerste ploeg van Koersel had zijn bekerwedstrijd maandag gespeeld en zwaar verloren met 0-17 tegen Topsport Antwerpen. Wat tegen zo'n klepper uiteraard geen schande is. Maar natuurlijk waren de Limburgers hierdoor uiterst gemotiveerd om de punten deze keer wel thuis te houden. Real mist zijn start niet en na een prachtige actie trapt Noureddine Soussi vanuit een onmogelijke hoek binnen : 0-1 ! Even later trekt Sandro Bomboi alleen op avontuur, zijn schot gaat nipt naast. Koersel probeert het op de counter maar faalt in de zone van de waarheid. Een snelle uitbraak van Brecht Cosemans wordt foutief afgestopt, Issam Elouadi pikt de bal mee en verdubbelt de score : 0-2 ! Doelman van Bael komt halfweg de 1e helft goed weg wanneer hij met gestrekt been een Koerselse aanval wil afbreken, de thuisploeg schreeuwt om rood, de scheids trekt geel. Hét signaal voor een resem gele kaarten om U tegen te zeggen.

Bomboi, Issam en Brecht krijgen elk nog een geel kleurtje onder hun neus geduwd in de 1e helft. Na een drieste overtreding op Cosemans komt de teller bij Koersel op 2 gele en 1 rode kaart te staan. Tussen de scheidsrechterlijke hoofdact mocht er af en toe ook nog gevoetbald worden. Vrije trap voor Koersel en Meykens toont dat hij nog steeds een heerlijke trap in de voeten heeft : 1-2. Diezelfde Meykens mist daarna een 10m-trap, Real trekt full speed in de aanval. De assist is van Aziz, het doelpunt van Cosemans :

1-3. De bezoekers rijgen een pak kansen aan elkaar, treffen de lat, de paal...uiteindelijk brengt een 10m-trap soelaas, Issam trapt de 1-4 tegen de touwen. Een comfortabele voorsprong om richting kleedkamers te trekken. Maar wie dacht dat de wedstrijd al gespeeld was, kwam bedrogen uit. We zijn nog geen minuut ver in de 2e helft en de 2-4 staat al genoteerd. De Real verdediging stond nog te slapen...Cosemans kegelt de volgende kans van Real naast, Issam pakt zijn 2e geel en mag gaan douchen, Koersel profiteert wel van de man-meer situatie: 3-4.

De scheidsrechters blijven zorgen voor heel wat commotie bij spelers, entourage en supporters. Het potje van de coach van Koersel kookt effe over, de brave man mag meteen de zaal verlaten. Hoewel....van de 2e scheidsrechter mag hij toch nog in de tribune plaats nemen. Blijkbaar zijn de reglementen niet voor iedereen hetzelfde? De 1e scheids overruled en de coach moet dan toch de zaal verlaten. Hoewel..Hij blijft gewoon in de gang staan die niet is afgesloten van de zaal en hij blijft van daar uit coachen. Reglementen ? Iedere scheids zijn eigen reglement ? Maar kom, de focus moet op de wedstrijd liggen. Koersel laat zich niet afleiden en Meykens trapt een corner voorbij iedereen rechtstreeks binnen : 4-4. Bizar doelpunt toch...Real is niet van slag, Scheerens tikt meteen de 4-5 binnen. Vanop de tribune weerklinkt komoaaaaaaaaaaaaan Real!

Doch Kristof Meykens blijft een gesel voor de bezoekers, aanvankelijk laat hij de gelijkmaker nog liggen, daarna test hij de vuisten van Van Bael, aansluitend leunt hij achterover tegen Lagouireh...Nochtans verdedigt Aziz met de armen geopend, toch krijgt hij de overtreding tegen. Een kolfje naar de hand van Meykens (die een heel groot aandeel had in het gelijkspel van Koersel), Kristof knalt de bal snoeihard voorbij Van Bael : 5-5. Snelheid is er voldoende terug te vinden in de ploeg van Real, dat bewijst een mooi opgebouwde actie die begint bij Aziz , pass op Cosemans, doorgetikt naar Putzeys en 5-6 !

Daarna eisen de scheidsrechters weer de hoofdrol, Meykens pakt geel na een overtreding op Cosemans, Soussi krijgt geel omdat hij op 4,5m van de bal staat, beide ploegen staan op 3 fouten. Bij de eerstvolgende overtreding van Real geeft de 2e scheidsrechter plots 5 fouten aan voor de bezoekers. Er is geen signaal gekomen van de tafelscheidsrechters en toch tovert de brave man een extra fout uit zijn hoed. Commentaar vanuit alle hoeken waarbij die heren in het geel zich laten leiden door publiek, spelers, trainers...terwijl ze simpel hadden moeten komen overleggen aan de tafel bij de verantwoordelijken. Zo was meteen duidelijk geweest waar de fout zat ! Waarom zitten die mensen daar anders ? Zoveel poespas, Real laat zich afleiden en Koersel komt langszij : 6-6.

Na de reguliere speeltijd staat deze stand nog steeds op het scorebord, ontgoocheling bij beide ploegen als gevolg. De thuisploeg omdat ze voelden dat de overwinning er aan het einde nog in zat. De bezoekers omdat ze zo makkelijk de 1-4 uit handen gaven. De lessen die we hier kunnen uit trekken zijn dat je geen super ploeg moet hebben om punten te pakken, wel spelers, kameraden die voor mekaar door het vuur gaan op het veld, dat je het vel van de beer nooit mag verkopen voor hij geschoten is en dat iedereen voor de spiegel moet gaan staan om te zien of hij zelf wel de leeuw is die we in de wedstrijd verwachten.

Met de vinger wijzen naar anderen is al te makkelijk, veel makkelijker dan fouten bij jezelf zoeken. Een team, een ploeg, verliest samen, wint samen, speelt samen gelijk....Eerlijkheidshalve moeten we durven toegeven dat er de 2e helft veel meer 'samen' zat in Koersel dan in Real, dat hun gretigheid en honger groter was dan de onze. Hard werken blijft de boodschap, opdrachten uitvoeren zoals ze gevraagd worden, scherper zijn voor doel...
http://www.debergenalbolichtaart.be/
Op bovenstaande link lees je wijze woorden die ooit op onze pagina te lezen stonden en die meer dan ooit van toepassing zijn ! 

Real speelde met Davy Van Bael, Aziz Lagouireh, Noureddine Soussi, Issam Elouadi, Sandro Bomboi, Bob Putzeys, Brecht Cosemans, Nico Byloos, Yannick Scheerens, Ward Vivijs, Brent Hendrickx en Carlo Sacchini

Doelpunten waren van : Elouadi (2), Soussi (1), Cosemans (1), Putzeys (1), Scheerens (1).  RN